Medobčinsko tekmovaje v malem nogometu za sterejše učence

V Slovenski Bistrici je v organizaciji Osnovne šole Anice Černejeve iz Makol, potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za starejše učence. V prelepem sončnem vremenu se je devet ekip iz OŠ Pohorskega Odreda Slov. Bistrica, OŠ Oplotnica, OŠ Črešnjevec, OŠ Laporje, OŠ Spodnja Polskava, OŠ Poljčane, OŠ Makole, 2. OŠ Slov. Bistrica ter OŠ Tinje pomerilo za čim boljše uvrstitve.

Preberi več

V Poljčanah potekal medobčinski kros osnovnih šol

Osnovna šola Kajetana Koviča iz Poljčan je gostila Medobčinsko tekmovanja v krosu. Tekmovanje je bilo v četrtek, 12. 10. 2017. Tekmovali so učenci iz osnovnih šol občin Makole, Oplotnica, Slovenska Bistrica in Poljčane. Skupaj je tekmovalo 245 otrok. Dečki in deklice, letnik 2008, so tekli na 500 m, tek je bil ne tekmovalnega značaja. Dečki in deklice od letnika 2007 do letnika 2003 pa so tekli na 1000 m za posamezne in ekipne rezultate. Medalje in praktične nagrade je prispeval Javni zavod za šport iz Slovenske Bistrice, pokale za vseekipno razvrstitev pa je prispevalo Šolsko športno društvo Bogdana Krajnca iz Poljčan. Medalje in praktične nagrade je podeljevala Saša Babšek, odlična atletinja in nekdanja učenka OŠ Poljčane.

Preberi več

34. šolska atletska olimpijada ponovno navdušila

 

V sredo 4. oktobra je na stadionu v Slovenski Bistrici potekala tradicionalna že 34. atletska olimpijada za osnovne šole iz občin Oplotnice, Poljčan, Makol in Slovenske Bistrice. Preko 400 mladih učencev se je pomerilo v številnih atletskih disciplinah. Na otvoritvi tekmovanja sta kot častna gosta sodelovala tudi najboljši motokrosist sveta Tim Gajser ter njegov oče Bogomir. 

Preberi več

Osnovna šola Poljčane prejela nagrado ministrstva

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Zavod za šport Republike Slovenije Planica sta lansko šolsko leto, v natečaju interesnih programov športa otrok in mladine, razpisala natečaj za najbolj športni vrtec, najbolj športno osnovno in srednjo šolo in najboljšo športno  fotografijo v šolskem letu 2016/17. Prijavila se je tudi OŠ Kajetana Koviča iz Poljčan in osvojila bronasto priznanje v natečaju za športno šolo in priznanje za športno fotografijo. Njen avtor je Nejc Zidarič, fotografiral pa je učence 1. razreda na plavalnem tečaju. 

Na sliki z leve: Ranko Leskovar, Kevin Kolar, Sanja Marzidovšek in Miran Voglar

Preberi več