Osnovna šola Poljčane prejela nagrado ministrstva

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Zavod za šport Republike Slovenije Planica sta lansko šolsko leto, v natečaju interesnih programov športa otrok in mladine, razpisala natečaj za najbolj športni vrtec, najbolj športno osnovno in srednjo šolo in najboljšo športno  fotografijo v šolskem letu 2016/17. Prijavila se je tudi OŠ Kajetana Koviča iz Poljčan in osvojila bronasto priznanje v natečaju za športno šolo in priznanje za športno fotografijo. Njen avtor je Nejc Zidarič, fotografiral pa je učence 1. razreda na plavalnem tečaju. 

Na sliki z leve: Ranko Leskovar, Kevin Kolar, Sanja Marzidovšek in Miran Voglar

Podelitev je bila v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, v Ljubljani. Podelitvi so prisostvovali ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, direktor Zavoda za šport RS Planica, Jelko Gros in direktor Direktorata za šport pri MIZŠ, dr. Boro Štrumbelj.

Na to podelitev je prišlo več predstavnikov različnih šol in vrtcev iz cele Slovenije. Na prireditvi je Živa Vrščaj sodelovala v kulturnem programu in izvedla točko Cup song. Točka je bila izvirna in je bila vsem všeč. Na podelitvi smo se še skupaj fotografirali. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport nas je lepo pozdravila in povedala, da je vesela, da se ukvarjamo s športom ter da iz malih upov nastanejo veliki športniki. Po podelitvi je bila še manjša pogostitev, ki smo se je udeležili, nato pa odšli domov.

Na prireditvi sem bila ponosna, da sem zastopala Osnovno šolo Kajetana Koviča Poljčane, ki je prejela priznanje za športno šolo, saj se tudi sama rada ukvarjam s športom.

Tekst: Sanja Marzidovšek

Nagrajena fotografija Nejca Zidariča

 Foto: arhiv ŠŠD